Ubar Anu Sae Kanggo Panu

By | 01/04/2017

Ubar Sae Kanggo Nungkulan Panyakit Panu, Pikeun maranehanan anu arek dipiceun panyakit panu anu enggal di ubaran dina waktos 1 poe ku sacara alami didieu simkuring bakalan masihan solusina.

Ubar Anu Sae Kanggo Panu

Sakolebat Ngeunaan Panyakit Panu

Umumna Panu mangrupakeun jenis panyakit kulit (tinea versicolor) disababkeun ku jamur. Panyakit panu ieu gampang narajang ka sadayana jalmi boh eta lalaki atawa istri, jung teu nyahoo umur dina katepaana, anu panyakit anu disababkeun ku panu (Pityrosporum ovale). Panyakit panu nyaeta anu teu apal bahayana tapi lamun diingkeun panjang teuing eta bakal pisan ngagganggu. panyakit kulit ieu mindeng aya di daerah wewengkon beungeut, beuheung, leungeun, taktak jeung tongong. (Baca : Ngaleungitkeun Pnyakit Panu)

Naon Wae Anu Ngeunaan Panyakit Panu :

  • Suhu hawa anu beueus teuing ku kituna baju anu urang anggo bade meredam cai sarta menyebabkeun tumuwuhna suweng panu ieu.
  • Suhu hawa anu panas teuing midamel karinget kajabi ku kituna baju anu urang anggo bade meredam cai karinget perkawis ieu oge bade menyebabkeun pertumbuhan jamur.
  • Mindeng aya dibawah sinar panonpoe langsung tiasa oge ngabalukarkeun jamur anu nyababkeun lumangsung na panu.
  • Sering ngagentos anduk milik batur,usahakan urang ngagaduhan anduk pribadi supados henteu katepaan panyakit kulit ti batur sanaos wargi urang sorangan.
  • Fiksi trauma minor atawa biasana gesekan anu lumangsung sasama kulit sepertos haturan pingping utamana dina jalmi bayuyuh.
  • Karinget anu kaleuleuwihan wanci ngolah raga pangaruhan pisan tumuwuhna jamur ieu dina waktu anu singget.

Diluhur eta ngan sebagian anu nganyebabkeun utama jamur kulit nu engges umum dina kulit urang, ari dina golongan anjeun nu geus kapangaruh dina panyakit ieu. Angtu aya cara alami anu kuat pikeun ngaleungitkeun panyakit panu anu sacara enggal sanajan ngan dina hiji poe. Mangga ditingali dihandap.

Baca> (Obat panu alami)

Cara Alami Ngaleungitkeun Panyakit Panu dina 1 poe

Cara ngubaran panyakit panu yaeta bisa ngagunakeun cara tradisional. Cara ieu gampang pisan ngalakukeun hal eta sorangan di imah. Bahan anu diperkebonan sarta tatanean. Sanajan cara tradisional tapi cara ieu geus loba kabuktian cageur tina panyakit panu. Aya sababaraha hiji anu jang pangubaran panyakit panu nyaeta saperti kieu :

Laja

Laja mangrupa bahan anu oge sering dipake kanggo campuran masakan. Laja oge tiasa dipake kanggo menyembuhkeun panyakit panu. Carana yaktos siapkeun sababaraha laja saterusna butik dugi bersih sarta wasuh ngagunakeun cai. Sanggeus eta,tutu dugi lemes sarta campur kalawan lisah taneuh. Oleskan ramuan ieu sacara rutin saban isuk sanggeus madi sarta jero peuting sateuacan mondok. Sateuacan mengoleskeun,usahakan kulit leres-leres tuus sarta bebas ti karinget. Pigawe perkawis ieu sacara rutin dugi panu ical sarta kulit anjeun barobah kaayaan normal deui.

Bawang Bodas

Bawang bodas mangrupa bahan anu sering dipanggihan di pasar. Bahan ieu sering dipake kanggo campuran dina masak sagala rupa sayur. Sanaos kitu,bawang bodas oge tiasa dipake kanggo mengobati panu. Carana yaktos gampil kalintang,siapkeun 1 siung handap bodas saterusna potong barobah kaayaan 2 ngagunakeun peso. Sanggeus dipotong,oleskan potongan bawang bodas dina haturan kulit anu kakeunaan panyakit panu. Potongan bawang bodas ieu biasana aya geutah. Geutah eta pisan anu dimang paatkeun kanggo penyembuhan panyakit ieu. Pigawe perkawis ieu sacara rutin saban isuk sanggeus rengse ibak jung wengi dugikeun ka bede bobo

jeruk mipis

jeruk mipis ngabogaan seueur mangpaat kanggo pengobatan sacara alami atawa kanggo perawatan kageulisan. sajaba ti eta oge bidapat dimangpaatkeun kanggo menyembuhkeun kulit anu kakeunaan panu. Carana yaktos siapkeun hiji buah jeruk mipis saterusna potong barobah kaayaan 2 haturan. Siapkeun oge walirang anu atos ditumbuk sacara lemes. Bantun potongan jeruk mipis saterusna oleskan dina walirang sarta oleskan dina kulit anu diserang panyakit panu. Pigawe ieu sacara rutin dugi panu berangsur-angsur ical.

Daun Paria

Paria mangrupa pepelakan anu sering dipake kanggo campuran sayur sarta rasana pait. Kanggo mengobati panu tiasa ngagunakeun daun paria. Carana yaktos tutu sacara lemes sababaraha daun paria saterusna campur kalawan kapur seureuh. Sanggeus eta anggo kanggo mengoleskeun haturan kulit anu aya panu. Pigawe rutin saban isuk sarta wengi sabot bade berajak mondok.

Cara nyegah Panyakit Panu

Panyakit panu saleresna ngaganggu pisan penampilan,sanaos nu mawi menyiksa eta panyakit diare anu moncor2x, sajaba ti eta lamun panu tumuwuh dina wewengkon anu katembong oge tiasa ngurangan rasa percanten diri. Rasa ateul anu muncul oge ngajadikeun henteu merenah ku margi eta,lamun henteu hoyong terserang panyakit ieu jagalah kaberesihan. Sababaraha perkawis anu tiasa dipigawe kanggo nyegah panyakit panu. (baca : Cara ngaleungitkn jamur)

  • Ngamandian rutin, saheunteuna 3x sapoe
  • Dijagi kabersihan bajuna
  • Pake baju anu bahanya bisa nyerep kesang
  • Pake anduk anu bersih, anduk nyaeta mangrupa alat nu biasa digunakeun sarta mindeng lembab sarta biasana ogé kirang perhatian.

Anu Ngeunan Panyakit Panu, jung cara pencegahan, jung cara ngaubaran panyakit panu nu kusimkuring ditulis sacara lengkap pikeun nambahkeun kana pagawereh urang babareungan. Hiji awak kudu sehat nyaeta ngimpi sadaya urang ku gaduh badan sehat, jiwa urang sarerea oge bakal samakin kuat jung sehat.

posted by : QnC Jelly Gamat

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *